vineri, 18 octombrie 2013

Cinque Terre - impresii si sfaturi de calatorie

Cinque Terre - Manarola
Cinque Terre este o portiune stancoasa in zona Rivierei Italiene (Liguria) la N.V. de La Spezia. Tinutul celor cinci taramuri este format din satele: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore.
Localitatile, zona de coasta si dealurile din imprejurimi sunt inscrise in patrimoniul universal UNESCO sub numele „Parco nazionale delle Cinque Terre”.
Strazile inguste din aceste sate pescaresti si casele pastelat colorate si-au mentinut farmecul de odinioara. Zona este plina de terase cu maslini si vita de vie.
Cinque Terre hiking - drumetieAjunsi la Cinque Terre trebuie sa parcurgeti pe jos Via dell’Amore (drumul indragostitilor)  intre Riomaggiore si Manarola, traseu de 20 de minute. Din pacate noi am ajuns prea tarziu (ora 21) si accesul era blocat.
Alte trasee pentru drumetii:
  • Monterosso - Vernazza, 90 minute - carare ingusta si abrupta uneori cu vedere frumoasa spre Vernazza
  • Vernazza - Corniglia, 90 minute - vedere frumoasa spre Vernazza
  • Corniglia - Manarola, 45 minute - carare joasa cu vedere spre plaja.
  • Manarola - aici gasiti carari care trec prin culturile de vita de vie
La adresa walksofitaly.com/blog/cinque-terre/hiking-trails (engleza) aveti mai multe detalii despre drumetii.

Cinque Terre map - harta
In  Monterosso al Mare gasiti cea mai mare plaja dintre cele 5 sate si cele mai bune conditii de cazare. O alta optiune buna pentru cazare este Levanto, situat spre NV.
Cel mai usor se circula intre cele 5 sate folosind trenul (aprox. in fiecare jumatate de ora in perioada estivala) dinspre La Spezia catre Genova. Pe site-ul http://www.trenitalia.com/ gasiti orarul si tarifele pentru bilete.
Alta optiune de calatorie este cu vaporul din Porto Venere. In acest caz costurile sunt mai mari.
Daca folositi masina este bine sa mergeti in Monterosso sau Riomaggiore. La intrarea in orase sunt parcari supraetajate. Daca doriti puteti cauta locuri de parcare cam la 0,5-1km distanta de oras la marginea soselei dar aveti grija la semnele cu parcarea interzisa.
Cateva fotografii din vizita noastra scurta:

Cinque Terre - Monterosso al Mare Cinque Terre - Monterosso al Mare Cinque Terre - Riomaggiore Cinque Terre - Riomaggiore Cinque Terre - Riomaggiore Cinque Terre - Riomaggiore Cinque Terre - Riomaggiore Cinque Terre - Riomaggiore Cinque Terre - Riomaggiore
Mai jos aveti localizarea si o harta detaliata a zonei.



Tur virtual:
Monterosso al Mare
Vernazza
Corniglia
Manarola
Riomaggiore
carari pentru drumetii

Resurse:
http://www.incinqueterre.com/en/
http://www.parconazionale5terre.it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu