joi, 29 septembrie 2016

Drumeție în Codrul secular Slătioara

În luna septembrie am avut o drumeție în rezervația naturală Codrul secular Slătioara împreună cu câțiva colegi din Clubul Fotografilor Suceveni. Mi-am dorit demult să revin în această locație, prima dată am fost în practică (Facultatea de Silvicultură) dar de atunci au trecut o mulțime de ani.
Am luat cu mine doar un singur aparat foto Canon 7D MKII care mi-a făcut o surpriză placută - GPS-ul lui a funcționat peste tot în pădure fără probleme :)
Traseul a fost plăcut în cea mai mare parte dar la un moment dat ne-am încumetat într-o zonă teribil de abruptă și lucrurile au devenit mai complicate. Evident a trebuit să renunțăm la escaladare :)

Codrul secular Slătioara este o arie protejată de interes național situată pe versantul sud-estic al masivului Rarău, în județul Suceava, comuna Stulpicani, pe teritoriul satului Slătioara.
Codrul secular Slătioara a fost declarat rezervație naturală în 1941. De atunci, copacii mor în picioare, se descompun și oferă hrană pentru generațiile viitoare. În România, nu mai există astfel de păduri de rășinoase, aceasta fiind a doua din Europa, după Germania.

Mai jos aveți o galerie foto din această drumeție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu